ЖЕТКІНШЕКТЕРДІҢ ТҰЛҒАЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІН АНЫҚТАУДЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ АСПЕКТІЛЕРІ - Абилкасимова , Г.; Киреева , У.; Тукбаева , Л. (EurasianUnionScientists, 2021)
Мақалада жеткіншектердің тұлғалық ерекшеліктерін анықтаудың психологиялық аспектілерінің мәселелері қарастырылған, онда жасөспірімдердің адам ретінде қалыптасатын ең қиын кезең деп саналады. Жоғары сынып жасындағы тұлғаның дамуын зерттейтін нәтижелер көрсетілген, кез-келген тұлғалық психологиялық ерекшеліктерді анықтау үшін психологиялық функциялары көрсетілген. Мақалада авторлар жасөспірімдердің тұлғалық ерекшеліктері туралы көптеген отандық және шетелдік ғалымдардың анықтамаларын талдаған. Нәтижесінде жеткіншектердің ең дағдарыстық жас кезеңдерінің бірі екендігі дәлелденген, дәл осы кезде бала «қиын» болады.