БІЛІМ БЕРУДІ ЖАҢҒЫРТУҒА ДЕГЕН ӘДІСНАМАЛЫҚ КӨЗҚАРАСТАРДЫ ТАЛДАУ - Нәби , Ы. (EurasianUnionScientists, 2021)
Мақалада еліміз тәуелсіздік алған уақыттан бастап қабылданған тарихи іс-әрекет әлі аяқталмау себебінен білім беруді жаңғырту 2 сын-қатерге жауап беруі тиіс екені көрсетілген; білім беруді жаңғыртуға деген әдіснамалық көзқарастарға талдау жүргізу үшін ғылыми негіздеменің маңыздылығы, ғылыми көзқарас педагогикалық теория негізінде жатқанын көрсетпей білім беруді жаңғыртуға әдіснамалық көзқарастарға контент-талдау орындау үстіртін болатыны анықталған; контент-талдау нәтижесінде білім беруді жаңғыртудың ең көп тараған анықтамасы басшылыққа алынып, оны зерттеуге кешенді, жүйелік, іс-әрекеттік, функционалдық, динамикалық көзқарастарды пайдалануға болатыны дәлелденген, сонымен қатар басқа да көзқарастар әлеуетін назардан тыс қалдыруға болмайтыны айтылған.